Regnbuørred

Det rødviolette bånd på siden af fisken har givet regnbue-ørreden sit navn. Både på ryggen, siden og endog på halen har den sorte pletter. Det er en delikat fisk med rødligt, fast kød.

læs mere

Guldørred

Den californiske “Golden trout” er en vild variant, mens Guldørreden, som fanges i danske p&t vande, er en pæredansk opfindelse, baseret på et avlsarbejde siden begyndelsen af ’60erne.

Læs mere

Brødding

Brødding er igen en krydsning, der er nær beslægtet med en kildeørred. Den kræver en god vandkvalitet, og bider oftest kun på flue.Vægt op til 3-4 kg.

Læs mere

Bækørred

Bækørreden er en dansk fisk, som kun får det rigtige bækørredpræg, når den får opfyldt sine krav til levested. Den kendes på de røde prikker, på kroppen.

Læs mere

Tigerørred

Ved bugen og på siderne er tigerørreden svagt lyserød. På siderne er der lyse striber, som danner et flot mosaik på kroppen. Kropsformen og hovedet er smallere end bækørredens.

Læs mere

Laks

Karakteristisk for laksen er, at både dens udseende og dens levevis ændrer sig flere gange i løbet af dens liv. Laksen er en højt værdsat spisefisk med fast, lyserødt kød.

Læs mere

Sandart

Sandartens store øjne minder meget om kattens. Hannen adskiller sig fra hunnen ved at have en højere pande og et knapt så rundt hoved. Kødet er af god kvalitet – hvidt, fast, mildt og sødligt.

læs mere

Græskarpe

Græskarpen lever af plantekost. Den er grålig og hele kroppen er dækket af store skæl. Oprindeligt stammer den fra Asien, men er oftest vinterhårdfør i vores klima. Græskarpen er ofte lidt sky, men trives godt i danske søer.

Læs mere

Gedde

Geddens farve varierer en del. De ældre gedder er normalt mørkere end de unge. Geddens farvetegning er grønlig med gule pletter. Kødet er ret delikat, hvis gedden afslimes inden tilberedningen. Det indeholder imidlertid mange små ben.

Læs mere

AAl / Ål

Det rødviolette bånd på siden af fisken har givet regnbue-ørreden sit navn. Både på ryggen, siden og endog på halen har den sorte pletter. Det er en delikat fisk med rødligt, fast kød.

Læs mere

Søørred Frueskov Fiskesø Copyright:

læs mere